Főoldal   Ország infók   Útravaló   Rólunk   Csirkefej
Ajánlott böngésző:
FireFox 2.x

Bejelentkezés


Elfelejtettem a jelszavam
Regisztrálom magam

Támogatóink

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Elefánt - Ló - Teve Nyomtat E-mail
2007 April 25, Wednesday
Az egyik leghatalmasabb hindu birodalom fővárosát - a jelenkori Hampi mellett fekvő - Vijayanagar-t 1336-ban alapították, és a XVI. században érte el fénykorát. A 43 km2 kiterjedésű városban ~500.000 laktak, hét védelmi vonallal körülvéve.
A birodalom kontrollálta a fűszerkereskedelmet, és a textilipart Dél-India szinte teljes területén, és a város bazárja a nemzetközi kereskedelem központja lett.
Mindez azonban nem lett volna lehetséges az állatok szolgálatai nélkül. A még napjainkban is lenyűgöző romok között sétálva rengeteg állatok ábrázolás bizonyítja a korabeli emberek tiszteletét.

Nélkülük nincs birodalom
Nélkülük nincs birodalom

Ui: A Vijayanagar birodalom gyakorlatilag megalapítása óta harcban állt az észak-indiai muszlim szultánságokkal. Legnagyobb ellenfelük, a Bahmani Szultánság 1482-ben öt részre szakadt, így ezt követően a szubkontinens egyetlen szuper hatalmaként viszonylagos nyugalomban teltek az aranykor napjai. Az időszak azonban nem tartott sokáig, mivel a muszlimok, a Dakkai Szultánság (ma Banglades fővárosa)  irányításával új szövetséget kötöttek. 1565-ben egyesített csapataik a Talikota-i csatában legyőzték a hindu erőket, majd a főváros lerombolásával a Vijayanagar birodalomnak is véget vetettek.

A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj, ha még nem tetted!
No. 2 :
Opszla. Egy k betű lemaradt, de már pótoltam. Köszi .
Hozzászóló: chicken • 2007-05-31 08:42:19
No. 1 :
500.000 -en 43 négyzetméteren? Eléggé szorosan lehettek!
Hozzászóló: Bellcanto • 2007-05-30 12:45:56
 
< < <   > > >