Főoldal   Ország infók   Útravaló   Rólunk   Csirkefej
 
Ajánlott böngésző:
FireFox 2.x

Bejelentkezés


Elfelejtettem a jelszavam
Regisztrálom magam

Szavazás

Támogatóink

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Thaiföld II. - Kho Phi-Phi (2007. június 8. - június 13.) Nyomtat E-mail
2007 June 25, Monday
Kho Phi-Phi Don
Kho Phi-Phi Don

Pénteken egy medence parti henyéléssel rábarnultunk a következő néhány égető napra, melyet Kho Phi-Phi-n töltünk el. Este 6-kor felültünk egy éjszakai buszra Krabi tartomány irányába.

Néhány átszállást, majd végül egy hajókázást követően, szombat délután 5-kor ott álltunk Phi-Phi Don szigetén.


Kho Phi-Phi két szigetből áll, Phi-Phi Leh és Phi-Phi Don, melyek közül csak Phi-Phi Don-on lehet tölteni az éjszakát, míg a Royal Forest Department felügyelete alatt álló Phi-Phi Leh csak napközben látogatható.
Phi-Phi Don szigetén sok elszórt bungaló csoport található, illetve a sziget közepén fekszik Ton Sai falu, amit 2004 decemberében a Tsunami lerombolt. Este kóboroltunk egy kicsit a szigeten, majd viszonylag korán bezuhantunk az ágyba.

Alkonyatkor
Alkonyatkor
Szombaton felmásztunk a Phi-Phi Don-on található kilátóhoz, majd a hegy túloldalán leereszkedtünk a Ranti öbölbe, ami Kalandazélet Peti szerint a Föld legjobb helye. Nem gyenge Cool.
Csodálatos délutánt töltöttünk el az öbölben. A part gyakorlatilag csak a miénk volt. A „Föld legjobb helyei” szavazásunkon azonban, minden eddigi tapasztalatunkat számba véve, csak második helyre hoztuk ki a Kho Pha-Ngan-on lévő Chaophao öböl mögött. Peti, mit mondasz? Ha van kedvenc helyetek a Földön, lécci írjátok meg ti is! Esetleg arra tudunk kanyarodni Surprised, na és persze másoknak is jól jöhet.
Épp az utolsó pillanatban másztunk vissza a kilátóhoz, hogy még megnézhessük a híres Phi-Phi naplementét. Full giccs, de gyönyörű Tongue out.

Hosszúfarkú csónak
Hosszúfarkú csónak
Este jól kitaláltuk, hogy másnap áthajózunk hosszúfarkú csónakkal Phi-Phi Leh-re szikláról ugrani, snorkelezni, majd naplementét nézni a „Beach” forgatásának helyszínén.

Aztán eljött a reggel és kihajóztunk: mi ketten és egy igazi helyi tengeri medve. A sziklák és a hullámok közötti adrenalin játék után alámerültünk az Andaman-tenger színes csodavilágában, majd a nap zárásaként az abszolút tökéletes „Part”-on fürdőzve néztük a naplementét.
Kedden még egy napot lazultunk, majd szerda délután búcsút intettünk a szigetnek és ismét egy éjszakai buszon találtuk magunkat, de ezúttal észak felé. Barna arccal robogtunk vissza Bangkok-ba, ugyanis másnap találkánk volt a hajózási ügynökünkkel, és ami nagyon király: megérkezett és Bangkok-ban várt ránk az immár hibátlan fényképezőgépünk. Alig várjuk, hogy kézbe vehessük!
Nagyon-nagyon köszönjük Mutkának és Apunak a segítséget a javíttatás és szállíttatás intézésében és ezúton is nagyon király nyaralást kívánunk! Laughing


A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj, ha még nem tetted!
 
< < <   > > >