Főoldal   Ország infók   Útravaló   Rólunk   Csirkefej
Ajánlott böngésző:
FireFox 2.x

Bejelentkezés


Elfelejtettem a jelszavam
Regisztrálom magam

Támogatóink

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Bojkott Thaiföld Nyomtat E-mail
2007 August 08, Wednesday
A Pippel és TomCsival történt események hatására először úgy gondoltam, hogy egyáltalán nem fogok Thaiföldről írni, de végül meggondoltam magam.
Úgy döntöttem, hogy nem árt árnyalni a különböző utazási magazinok, illetve reklámok által rózsaszínűre festett képet. Természetesen az ellensúlyozás is szubjektív, és nyilván én is találkoztam nagyon kedves és jófej thai emberekkel, összesen 2,5 hónap tartózkodás után azonban az összbenyomásom meglehetősen siralmas:
    - Thaiföld a régió országaihoz viszonyítva hihetetlen mértékben elüzletiesedett. Az emberek jelentős részének a pénz az elsődleges mozgatórugója. A hivatalnokokat félelmetes szögletesség, és külföldiekkel szemben tanúsított emberség hiánya jellemzi. A korrupció természetesen virágzik.
    - A fehér embert - korábbi tapasztalataik alapján - lehet, hogy jogosan nézik hülyének, és próbálják nagyon gyakran becsapni, de a környező, gazdaságilag elmaradottabb országok lakóival szemben tanúsított felsőbb rendű viselkedésük több mint visszataszító.
    - A tényleges hatalommal nem rendelkező király személyi kultusza elég nevetséges, ráadásul úgy, hogy például nem szólt hozzá a nemrégiben (2006. szeptemberben) történt, teljesen antidemokratikus katonai hatalomátvételhez sem!
    - A legsúlyosabb talán a sajtószabadság korlátozása. Vannak témák, amelyek nem jelenhetnek meg a nyomtatott sajtóban, és az elektronikus tartalmakhoz való hozzáférést még központilag is szabályozzák. Annak eldöntésére, hogy mit láthat a nép az Interneten külön állami szervezetet tartanak fenn. (Lehet, hogy hamarosan engem is kitiltanak
Surprised.)

Az ellopott autókat legalább visszaadják
Az ellopott autókat legalább visszaadják

Kb. ennyi, de ha valakit nagyon érdekel, további részletekkel is szolgálhatok. Mindesetre jelen pillanatban Thaiföld az egyetlen ország a Földön, amelyből egy életre elegem van.

Ui: Persze ha valaki két hétre elrepül Phuket-re nyaralni, akkor a hotel-beach-shopping-buli kombináció révén valószínűleg nem fog a fentiekkel szembesülni. A pénz reményében szinte mindenki kedves lesz, bár az egy jó kérdés, hogy így mennyire ismerhető meg Thaiföld valódi arca?
Szerintem semennyire, de ez kivételesen nem is baj. Ha igazi különlegességet szeretnél - és rám hallgatsz - akkor Dél-Kelet Ázsiában Laoszt, Malajziát, vagy Indonéziát választod.A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj, ha még nem tetted!
 
< < <   > > >