Főoldal   Ország infók   Útravaló   Rólunk   Csirkefej
 
Ajánlott böngésző:
FireFox 2.x

Bejelentkezés


Elfelejtettem a jelszavam
Regisztrálom magam

Szavazás

Támogatóink

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
USA VI. - Két ünnep között Los Angeles-ben, Újév San Diego-ban (2007. dec. 27. - 2008. jan. 5.) Nyomtat E-mail
2008 January 31, Thursday
A hullámlovas
A hullámlovas
Kalifornia néhány nemzeti parkjának meglátogatása után visszaérkeztünk Los Angeles-be, ahol legfőbb feladatunk az ellopott értékeink néhány elengedhetetlen darabjának (pl.: fényképezőgép, GPS) pótlása volt, a Mexikóba indulás előtt.

A fényképezőgép és a GPS kiválasztása és megvétele végül jól elhúzódott, így szilveszter éjszakáját még az USA-ban töltöttük, a hangulatos San Diego-ban.

Végül január 6-án kész voltunk Mexikóra és a hírhedt Tijuana-n keresztül átléptük két nagyon-nagyon eltérő világ határát.


27-én csütörtökön elkészítettük a biztosítótársaságunk által elvárt rendkívül szofisztikált kárbejelentést, mellyel gyakorlatilag az egész napunk elment.

Pénteken megleptük magunkat néhány kisebb karácsonyi ajándékkal a Fairfax Ave és a 3. utca találkozásánál található híres Farmers Market-en, illetve Santa Monica-n. Estére visszaautóztunk a városba, és a Melrose-on elfogyasztottuk az elmúlt időszak egyik legfinomabb vacsoráját, egy nyugat-bengáliak által működtetett indiai étteremben.

Szombaton végre komolyan nekiálltunk a fényképezőgép keresésnek. Jó néhány üzlet végigjárása és a kínálat feltérképezése után visszavonultunk bázisunkra, hogy elolvassuk a kiszemelt gépekről szóló részletes leírásokat és teszteket.
Estére megvolt a döntés, hogy pontosan melyik gépet akarjuk, milyen objektívvel. Elhatározásunk értelmében ezennel teljes izgalommal belevágunk a tükörreflexes digitális világba (választásunk a Nikon D40X-re esett). Most már csak a helyet kell megtalálni, ahol a gépet és a kiválasztott objektíveket a legkedvezőbb konstrukcióban kapjuk meg.

Öreg harcos
Öreg harcos
A vasárnapot egy hosszú fotószaküzlet listával a kezünkben kezdtük. Boltról boltra járva végül megérkeztünk egy kicsi, de jól felszerelt családi vállalkozáshoz, ahol végre minden kapható volt és ráadásul elfogadható áron. Üzletzárás előtt néhány perccel kezünkben volt az áhított csomag Laughing.
Boldogan vonultunk vissza kedvenc mexikói gyorsétterem hálózatunk, a Baja Fresh egyik kirendeltségébe egy óriási mexikói lakomára.

Szilveszter napjára már csak egy fontos feladatunk maradt, a GPS beszerzése. Ez esetben szerencsére pontosan tudtuk, hogy mit akarunk, és azt hol lehet a legkedvezőbb áron megvásárolni. Így viszonylag gyorsan kezünkben tarthattuk új szerzeményünket, amely reméljük most már az út teljes hátralévő szakaszán elkalauzol majd minket Innocent.

Este levezettünk San Diego-ba, ahol azonnal alámerültünk a szilveszteri forgatagban. Minden étterem és party hely nyitva volt, és több ezer ember hömpölygött a város központi utcácskáin.
Sajnos nem találtuk meg rögtön első nap a hozzánk hasonló arcok gyülekező helyeit, így a szilveszteri pörgés elég moderáltra sikeredett. A tavalyi otthoni éjszakát - melyen nemcsak az újévet, hanem az életünk egy új szakaszának kezdetét is ünnepeltük barátainkkal - persze nehéz lett volna überelni Surprised.
Az egyébként emlékezetes san diegoi éjszakát végül részben különböző helyeken, részben az utcán mulatva töltöttük el.

Az újév első napjait a különleges hangulatú San Diego felfedezésével, illetve néhány további elveszett apróság beszerzésével töltöttük.

Az Óceán partján
Az Óceán partján
3-án csütörtökön az olasz negyeddel ismerkedtünk, amikor teljesen véletlenül rátaláltunk szerintünk a világ egyik legjobb olasz éttermére. A kívülről leginkább egy jól felszerelt húsboltra emlékeztető Filippi’s Pizza Grotto-ba belépve az első meglepetés, hogy egy, a várakozásainknál sokkal nagyobb üzletbe érkezünk, ami a termékek alapján akár Olaszországban is lehetne. A gondolák mellett elhaladva aztán egy kicsinek éppen nem mondható, igazi olasz, kockásterítős étterembe érkezünk. A látvány alapján hirtelen Szicília egy ízig vérig olasz étkezdéjébe képzeltük magunkat, ahol nemcsak a betérők étkeztetése, de a színfalak mögött az éttermet vezető család élete is zajlik.
Délután 4 óra múlt nem sokkal és alig volt szabad asztal. Az estebéd elfogyasztása után megértettük, hogy miért Tongue out. Aki, erre jár, ne hagyja ki! Egy élmény.

A feledhetetlen ebéd után visszagurultunk a városba, ahol estig munkálkodtunk a weboldalunkon. Késő este, a helyi kedvenc kávézónkból kilépve néhány perc alatt új barátokra tettünk szert (Brian és Dan), akikkel aztán belefutottunk egy hosszú utcasarki beszélgetésbe. Vérbeli szörfösök, akik a deszkáikon való lovaglás mellett persze az utazást sem vetik meg.
Az utcán megkezdett beszélgetést, aztán a North Parkhoz közeli Whistle Stop-ban folytattuk, ahol további szimpi arcokkal ismerkedtünk meg. Például Justinnal, aki a helyi kortárs tánc közösség egyik tanára.
Rápróbáltunk a helyi sörökre és jól eszmét cseréltünk a világ dolgairól. Mielőtt visszavonultunk volna éjszakára mozgó lakásunkba, megállapodtunk Brian-nel és Dan-nel, hogy ha másnap jó idő lesz, akkor kimegyünk velük szörfözni.

Vigyázz, Jövök!
Vigyázz, Jövök!
Szörfös szárnypróbálgatásaink sajnos ezúttal sem teljesültek be, mert másnap maximum a pingvineknek lett volna kedvük deszkára állni. Sebaj, az este így s tökéletes volt, és nem ez az utolsó part, ahol ráfekhetünk a hullámokra.

Mindenesetre tettünk egy-egy sétát San Diego hangulatos partjainál a Dog Beach-en, az Ocean Beach-en, a Mission Beach-en és a Pacific Beach-en. Végül (L)a Jolla-n megkoronáztuk a napot egy vegetáriánus vacsival, a mexikói - brazil - ázsiai menüt felvonultató szörfös tanyán, a Wahoo’s Fish Taco-ban.

A Wahoo’s után visszagurultunk a városba, méghozzá kedvenc kávéházunk irányába, hogy az estét net közelben tölthessük. Szerencsénkre pont egy élő koncertbe csöppentünk, amely hangulatos aláfestést adott az egyébként nem stressz-mentes ügyeink intézéséhez.

Eredetileg szombaton akartunk átlépni Mexikóba, de délelőtt beütött egy több órás skype-olás, ami miatt csak délután tudtunk volna elindulni, és ennek - az első nap levezetendő távolságot tekintve - nem sok értelmét láttuk.
Vasárnap reggel azzal a jó érzéssel tudtunk elindulni San Diego-ból, hogy egyrészt pótoltunk és elintéztünk mindent, ami a továbbutazáshoz elengedhetetlen volt, másrészt tökéletesen rápihentünk utunk záró néhány hónapjára és talán egyik legkülönlegesebb kalandjára.
A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj, ha még nem tetted!
No. 2 :
Hello, Hát vicces pillanat volt . Örültünk, hogy odakanyarodtál hozzánk.

A Szilveszter éjszakát már San Diego-ban töltöttük. Egyébként a kaliforniai napokra utunk legkellemesebb időszakaként emlékszünk vissza (még úgy is, hogy SF-ben felnyomták az autónkat ).

Üdv és Reméljük még összefutunk!
Hozzászóló: pip • 2008-07-11 21:09:28
No. 1 :
Hm, igy fel ev tavlatabol beszurom ide az en sztorimat:
Szoval, Szilveszter delutan 4 korul, allok a kocsimmal a (ha jol emlekszem) La Brea/ Santa Monica Blvd keresztezodeseben, amikor kereszben bakanyarodik elottem-mellettem egy Land Rover. Az elso dolog amit eszrevettem, hogy mintha egy magyar zaszlo lett volna az oldalan... mondom, hulye vagy Ati, mar haluzol a honvagytol, vagy mi? Utanafordultam, es nem hittem a szememnek: magyar rendszam! Mondom ennyire nem lehet beszivva :)) Lampa zold, a keresztezodes utan gyors U-turn, ok meg pont megalltak az ut szelen... Lelassitottam mellettuk: latom valamit molyolnak (az uj GPS-t), ablak le, atszolok magyarul: Segithetek, eltevedtetek? :)) Hehe, azert sikerult egy kis meglepit okoznom szerintem, bar en azt hiszem jobban meg voltam lepodve :)) Ez volt az egyetlen magyar rendszamu auto amit Amerikaban valaha lattam! Sok sikert, orulok, hogy epsegben hazaertetek!
Hozzászóló: Attila • 2008-07-09 00:58:38
 
< < <   > > >