Főoldal   Ország infók   Útravaló   Rólunk   Csirkefej
 
Ajánlott böngésző:
FireFox 2.x

Bejelentkezés


Elfelejtettem a jelszavam
Regisztrálom magam

Szavazás

Támogatóink

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Elküldtük a Carnet igénylést Nyomtat E-mail
2007 January 03, Wednesday
Carnet de Passages
Carnet de Passages
Ausztrália, illetve Ázsia, Afrika és Amerika számos országa esetén gépkocsi beviteléhez a Carnet de Passages elnevezésű nemzetközi vámokmány szükséges, amellyel elkerülhető a behozott gépkocsik vámmentes értékesítése az érintett országokban. Mivel mindjárt az utunk első fő állomása - Irán - Carnet köteles ország, ezért be kell szereznünk Defi-re a dokumentumot. Korábban Magyarországon a Magyar Autóklub foglalkozott Carnet kiadással, azonban ma már nem, így a német autóklubnál (ADAC) adtuk le az igénylésünket és a szükséges papírokat, illetve a biztosítási összeget.

Mivel elég sokáig vártunk az ügyintézéssel és nemsokára indulni szeretnénk, ezért gyorspostával küldtük ki a szükséges papírokat az ADAC-hoz, ahova azok egy nap alatt meg is érkeztek. A Carnet-ünk kiállításra került, azonban a visszafelé útra ~10 napot becsült az ADAC.
Az induláshoz ezt mindenképpen megvárjuk, és addig persze a millió egyéb ügy intézésével remekül el tudjuk tölteni napjainkat.
Az ADAC honlapján részletes infó található a Carnet de Passage-ról, az érintett országokról és az okmány kiállításáról. Egy fontos részlet az igényléshez: a biztosítási összeg meghatározásához meg kell becsülni az autó forgalmi értékét, ami bemondásos alapon történik. Itt érdemes a valósághoz közeli összeget becsülni, mert akkor gond nélkül kiállítják az okmányt.

A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj, ha még nem tetted!
 
< < <