Főoldal   Ország infók   Útravaló   Rólunk   Csirkefej
 
Ajánlott böngésző:
FireFox 2.x

Bejelentkezés


Elfelejtettem a jelszavam
Regisztrálom magam

Szavazás

Támogatóink

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Budapest - Szerbia - Bulgária - Törökország (2007. február 1 - 6.) Nyomtat E-mail
2007 February 05, Monday
Este érkeztünk Edirne-be
Este érkeztünk Edirne-be
Péntek hajnalban a szülőkkel (Pip family) való érzékeny búcsúzkodást követően 2-kor elkötöttünk egy vacsit a Szent Jupátban, majd elindultunk Budapestről és nekivágtunk a nagy útnak. Szolnok világvárosban még tettünk egy gyors látogatást, ahol megható és mulatságos búcsút vettünk Szolnokon állomásozó kedves barátainktól MarkóMirkótól és Sasától, illetve TomCsi családjától.

Az út első néhány napjával kapcsolatos tervünk az volt, hogy egy határozott vezetéssel átzúzunk Szerbián, Bulgárián és Törökországon majd harmadnapra megérkezünk Iránba.


Cipőtisztító Edirne-ben
Cipőtisztító Edirne-ben
Úgy gondoljuk, hogy annyi ország van a világon, amit mindenképpen meg kell látogatni, hogy be kell osztani az időnket, amennyiben legalább egyszer mindegyiket alaposan meg szeretnénk nézni. Szerbiában és Bulgáriában már korábban is jártunk átutazóban, de mint egy rövid autózással is könnyen megközelíthető országokat, majd akkor szeretnénk alaposan bejárni, ha lesznek lurkóink. Törökországot pedig 2 évvel ezelőtti szíriai utunk alkalmával nem tudtuk megállni, hogy ne nézzük meg. Így a Törökországhoz kapcsolódó és általunk fontosnak tartott ország infókat, illetve fotókat hamarosan feltesszük az "Országinfók" / "Törökország" pont alá.
Este 5 körül már a török határon voltunk. A határátlépés mindenhol simán ment, vicces volt, hogy néhol Camel Trophy résztvevőnek, néhol pedig Himalája expedícióra indulóknak néztek minket. Ezen persze nem is csodálkozunk tekintettel a furcsa időpont választásunkra. Itt érdemes említést tennünk a Lonely Planet-ünk Kelet-Törökországhoz kapcsolódó épp ide vonatkozó vicces kis mondatáról: "The weather can be bitterly cold and snowy in winter - only well-equipped masochists travel this region between January and April." vagyis "Az időjárás télen keserűen hideg és havas tud lenni - csak a jól felszerelt mazochisták utaznak ebben a régióban Január és Április között. Hogy ezek a jelzők ránk mennyire igazak, azt majd döntsétek el Ti.
Szombat hajnalban megkezdtük Törökországot átszelő 3 napos utunkat. Egyenesen átvágtunk az országon ÉK - ÉNY irányba a következő városok érintésével: Edirne - Istanbul - Bolu - Amasya - Erzincan - Erzurum - Dogubayazit. Péntek éjszaka Edirne-ben, vasárnap éjszaka Erzurum-ban, szombat éjszaka pedig nem aludtunk.
Hétfő délután még megnézzük Dogubayazit-ot, majd kedden hagyjuk el Törökországot és lépünk át Iránba.


A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj, ha még nem tetted!
No. 3 :
Helloka, ha a kozelben jartok, feltetlenul varunk benneteket; M Vancouver BC
Hozzászóló: MarikaH • 2007-02-14 01:05:13
No. 2 :
Azért a határokon meg szoktatok állni ?
Hozzászóló: méhesgyuri • 2007-02-06 09:20:18
No. 1 :
Bakker 6 nap alatt ennyit mentek? Ha így haladtok már májusban itthol lesztek! Annyira nem kell sietni!
Hozzászóló: sero • 2007-02-05 18:48:13
 
< < <   > > >