Főoldal   Ország infók   Útravaló   Rólunk   Csirkefej
 
Ajánlott böngésző:
FireFox 2.x

Bejelentkezés


Elfelejtettem a jelszavam
Regisztrálom magam

Szavazás

Támogatóink

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
India III. - Delhi, Agra, Pushkar, Udaipur (2007. március 28. - április 6.) Nyomtat E-mail
2007 April 06, Friday
Hihetetlen India
Hihetetlen India
Delhibe csak azért mentünk, hogy követségeket látogassunk. Király program Cry, már előre lelkesedtünk. Az Indiából való továbbutazásra - prioritási sorrendben - 3 lehetőséget láttunk:
   A) Nepál -> Tibet -> Vietnám (szárazföldön)
   B) Nepál -> India -> Myanmar (szárazföldön)
   C) Nepál -> India -> Thaiföld (repülővel / hajóval)

Valahogy sejtettük, hogy az első két opció nem túl reális, de a saját fülünkkel akartuk hallani.


Beszívtuk?
Beszívtuk?
Az első követséges napot elbuktuk, mert későn keltünk fel az esti kerékcsere után, de legalább megnéztük Delhit. Második nap frissebbek voltunk, és így reggel 9-kor már optimistán néztünk az ügyintéző szemébe a kínai követségen. Az autós kérdésünk elsőre kisebb zavart okozott, de rövid időn belül előkerült az esetünkre vonatkozó szabályozás. Az autós belépéshez szükséges teendőket végül egy A4-es papíron összefoglalva megkaptuk, ami alapján gyorsan döntést tudtunk hozni a továbblépésről. A papír szerint az ügyintézést a belépés előtt 3 hónappal egy kínai hivatalon keresztül kell megkezdeni. Az engedélyek megszerzéséhez részletes útleírást, illetve foglalásokat kell bemutatni, és ha Tibetről említést tesz az ember, már el is felejtheti az egészet.
A „B” tervre ugrottunk és következő állomásunk a myanmari követség volt. Itt is az „It’s impossible!” kategóriába esett a kérésünk, és ezzel az Indiából keleti irányba való szárazföldi továbbhaladással kapcsolatban a második sorompó is lecsapódott előttünk. Persze repülővel „All tourists are welcome” (to spend their money). Miért emlékeztet ez azokra a régi szockó történetekre, amikor a messze földről érkező elvtársakat a valóságot elegánsan elrejtő, jól megcsinált, csodálatos színfalak előtt vezették végig, melyek mögött házak omladoztak és emberek éheztek?
Persze a fenti szavakat már zárójelbe is tehetjük, mert a két ország közül egyelőre egyiket sem volt szerencsénk meglátogatni, így elhamarkodott lenne messzemenő következtetéseket levonni. Mindenesetre reméljük, hogy jövünk még erre. Ha kell, hát repülünk.
A jelenlegi ábra szerint most pedig Thaiföldre is repülünk, Defi pedig hajókázik.
Ebéd előtt még beugrottunk a helyi Magyar Konzulátusra, hátha tudnak valami tippet mondani, de csak egy kedélyes beszélgetéssel lettünk gazdagabbak.

Taj Mahal
Taj Mahal
Ebéd után már úton is voltunk Agra-ba. Agra az utazók többségének „csak” a Taj Mahal-ról szól, mivel e szenzációs épület miatt mára a város valódi turista @sztató és lehúzó hellyé alakult.
Ha már itt tartunk, piszkálás és kéregetés szempontjából véleményünk szerint teljesen OK India. Semmivel sem durvább, mint számos észak-, nyugat- vagy kelet-afrikai ország. Ráadásul színes, mozgalmas, kulturálisan és építészetileg lenyűgöző, kaják szempontjából maga a Kánaán (vegetáriánusok előnyben Laughing), és ami nem utolsó, nagyon-nagyon turista-tudatos. Egy fő negatívum a szmog, amely még a Taj Mahal mögötti naplementét is elhomályosította Yell. Az épület hatásán ez persze mit sem csökkentett. Csodálatos volt!

Pushkar-i nők
Pushkar-i nők
Vasárnap reggel ismét úton voltunk, Jaipur-on keresztül Pushkar-ba, India egyik legfőbb hindu zarándokhelyére. A város egy tó köré épült, amiről azt mondják, hogy akkor keletkezett, amikor Brahma elejtett itt egy lotus virágot. Pushkar tökéletes környezet egy kis lelassulásra, így a következő három napban nem nagyon stresszeltük magunkat Cool. Körbejártuk a tó körül található ún. fürdő ghat-okat, ahol a zarándokok szertartásosan megtisztulnak a tó vizében, megnéztük a Föld kevés Brahma templomainak egyikét, és rálazultunk az út hátralévő részére. Ja, és mivel olyan szerencsések voltunk, hogy pont teliholdkor voltunk itt, ezért részesei lehettünk az ilyenkor megrendezésre kerülő színes, táncos fesztiválnak is, melynek csúcspontja a telihold megjelenésekor, a tóban való megmártózás.

Szent ember
Szent ember
Szerdán délelőtt továbbindultunk az 1559-ben alapított Udaipur-ba, ami ma állítólag India legromantikusabb városa. Híres még arról is, hogy a város közepét domináló Pichola tavon úszó Lake Palace Hotel szolgált a Polipka (Octopussy) című James Bond film egyik helyszínéül. Szerény hely Surprised.
A város tömve van palotákkal, templomokkal és a Rajasthan régióra jellemző gazdagon díszített, tradicionális rezidenciákkal (ún. haveli), így napokig lehet gyönyörködni a különleges épületekben. Nekünk erre sajnos csak nem egész 3 napunk volt, mert tovább kellett indulnunk a szubkontinens olvasztótégelye, az oly különlegesen csengő nevű Bombay felé.


A hozzászóláshoz jelentkezz be, vagy regisztrálj, ha még nem tetted!
No. 5 :
Hat, adriennt vihettem volna, de sajna meg kozepiskolas
Hozzászóló: markomirko • 2007-04-25 21:12:31
No. 4 :
Hello markomirko!

Zsír, hogy indulsz Eritreaba. Reméljük az uccsó pillanatban még összejön, hogy elviszel magaddal valakit.
Sajna lecsúsztunk a vasárnapi skype-olásról, mert csak ma néztünk Net-et.

Írj, ha tudsz Eritreaból!

Nagy ölelés, Manók
Hozzászóló: pip • 2007-04-23 15:00:43
No. 3 :
sasa is felteszi nemsokara a skypeot

en meg aprilis 27en indulok eritreaba ket honapra. bar tegnap elhagytam a repjegyem, de az egyptair ad ujat:)
Hozzászóló: markomirko • 2007-04-18 21:07:48
No. 2 :

Hello-bello! Vasarnap delutan joeknal leszunk egy kis hussutogetesen. [color=#00FF00]Fasza
lenne, ha esetleg be tudnatok jelentkezni skypon valamikor. ha megoldhato:)
[/color]
Hozzászóló: markomirko • 2007-04-18 21:06:14
No. 1 :
Most elsőnek megállapítom, hogy fantasztikusak a képek amiket küldötök nekünk. Dehát gondolom van miből választani.
Hozzászóló: Bukta • 2007-04-09 20:31:12
 
< < <   > > >